Rapport voor mijn ouders - KRO - Ned1

In dit programma krijgen niet de kinderen, maar de ouders een rapport. En misschien is dat voor ouders nog wel veel spannender, want kids zijn vaak onbevangen, goudeerlijk en resoluut in hun oordeel.

In KRO’s Rapport voor mijn Ouders kan dat gaan om simpele dingen als “mijn moeder kan niet koken” tot “mijn vader rijdt altijd te hard” en “mijn ouders draaien van die suffe muziek en denken dat ze heel goed kunnen dansen” tot kledingkeuze en telefoongebruik. Ook serieuze onderwerpen komen aan bod, bijvoorbeeld de mate waarin kinderen het gevoel hebben dat zij bij hun ouders terecht kunnen en of ouders genoeg tijd besteden aan hun kinderen. Een afwisselende en levendige mix van onderwerpen en uitspraken van kinderen.

De openhartige en vaak innemende manier waarop kinderen over hun ouders praten levert verrassende en grappige confrontaties op, maar geeft soms ook stof tot nadenken… Iedere vader en moeder heeft de intentie zo’n goed mogelijke ouder te zijn voor zijn of haar kind. Des te spannender als je eigen kind je beoordeelt en zich uitspreekt over hoe je het als ouder doet en daar een cijfer en onderbouwing bij geeft.

Rob Kamphues ontvangt vaders en moeders van kinderen in de leeftijd 8-12 jaar. In de studio worden zij op een bijzondere manier geconfronteerd met de uitspraken van hun zoon of dochter en de uitgesproken, herkenbare of ontroerende reacties van de ouders. De kinderen vertellen heel open over allerlei bijzondere, maar vaak vooral ook herkenbare situaties in het gezin.